Uusi Graniittilainen ja ajatuksia toimittajanhallinnasta

Vuosi on lähtenyt Graniitilla vauhdikkaasti liikkeelle.

Katja Koivu-Pirhonen

Kivenkova ammattilainen Katja Koivu-Pirhonen on liittynyt joukkoomme vuoden alussa. Katjalla on laajaa kokemusta kansainvälisistä ja isoista projekteista, ja syvää tietämystä projektinhallinnan menetelmistä.

Tervetuloa Katja!

Onko teillä alkamassa projekti tai hanke, johon ei löydy resursseja omasta organisaatiosta? Ole yhteydessä, me etsimme tarvittavan osaamisen juuri teidän tarpeisiin.

Graniitti Services

Toimittajanhallinta ja blame game. Priorisoidaanko teillä tekemistä aidosti?

Aikataulut ei pidä, sisältö ei ollutkaan mitä piti. Tulipa valittua huono toimittaja, ja sitä palvelupäällikköä ei saa koskaan kiinni. Toista se oli, kun Pertsa vielä oli meidän yhteyshenkilö!

Oletko kuullut, että kaverille olisi joskus käynyt näin? Tähän tilanteeseen joutumista voi vältellä muutamalla toimenpiteellä, ja uskomme että näillä on positiivinen vaikutus muuhunkin toimintaan.

  • Sopimus kuntoon! Jos olet sopinut ”best effort” palvelusta, sen tulet myös saamaan. Tämä ei tarkoita, että aina kannattaa ruksata platina vaihtoehtoa, mutta tämä on hyvä tiedostaa. Mieti tarkkaan liiketoiminnan näkökulmasta missä ovat kriittisimmät palvelut ja satsaa niihin. Varmista myös, että on olemassa selkeät mittarit, joilla varmistetaan että taso josta maksat, on se, mitä saat.
  • Ymmärrä mitä halutaan ja varmista että myös toimittaja ymmärtää. ”eihän näin pienestä muutoksesta mitään speksiä kirjoiteta, laitetaan sähköpostilla”. Kyllä kannattaa kirjoittaa! Vähintäänkin user story, ja käykää se yhdessä läpi.
  • Priorisoi, priorisoi, priorisoi! Jos ette tätä tee, läpinäkyvästi, teidän työjono voi näyttää hyvin erilaiselta, kun toimittajan. Priorisoi isosti muutaman kerran vuodessa, ja pienesti viikoittain/sprinttien tahdissa.
  • Näin toimimalla saatte toimittajienne palveluista hyvin toimivan osan liiketoimintanne koneistoon, ja tuette tavoitteiden ja roadmappien etenemistä suunnitellusti.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä niin kerromme millä tavalla voimme auttaa ja fasilitoida juuri teidän muutosten ja kehitysten hallintaa vieläkin paremmaksi.

Graniitti Services tarjoaa kokeneita konsultteja hanke- ja projektijohtamiseen, toimittajien ja hankkeiden arviointiin sekä projektitoimiston johtamiseen. Konsulteillamme on laaja kokemus useilta eri toimialoilta.

Kategoriat: Uutiset

fiFI