Syksy on lähtenyt vauhdikkaasti liikkeelle Graniitilla. Vahvistamme ennestään laadunvarmistuksen osaamistamme ja jatkamme kovien projektiammattilaistemme palveluiden tarjoamista asiakkaillemme.

Uusia Graniittilaisia

Mikko Ajoviita

Projektinhallinnan ja laadunvarmistuksen osaamista vahvistaa entisestään Mikko Ajoviita, joka liittyi joukkoomme 19.8. Mikko on kokenut konsultti, jolle vaatimusmäärittely ja vaatimusten hallinta ovat lähellä sydäntä.

Janne Kilponen

Syyskuun puolella Graniitilla aloittaa Janne Kilponen. Janne on kokenut liiketoiminnan ja digitaalisten palveluiden kehityksen ammattilainen, jolla on myös vahva tausta ICT-palvelujohtamisesta.

Tervetuloa Mikko ja Janne!

Projektikolmio, miltä se näyttää tänä päivänä?

Aikojen alussa projektinhallinnasta opetettiin, että on olemassa kolme muuttujaa:
Hinta, laajuus/laatu ja aikataulu. Näistä piirrettiin fläppitaululle kolmio yleisön nyökätessä hyväksyvästi.
”Jos yhtä muutetaan, vähintäänkin yksi toinen muuttuu myös. Katsokaa, näin!”
Ajatusleikkinä pohdimme, mitkä muuttujat liikuttavat ja venyttävät projektikolmiota tänä päivänä.

Priorisointi – tekemistä on paljon ja priorisointi on ainoa keino pitää kehitys vauhdissa ja hallittuna. Samalla listalla on sekä projekteja, pienkehitystä että tuotannon pyörittämistä.

Regulaatiot ja laki, elintärkeät, pakolliset kehitykset – monella toimialalla ja toimialasta riippumatta mm. datan käyttöä säädetään lailla tai regulaatioilla eivätkä aikataulut tai sanktiot jousta juuri sinun takiasi. Lisäksi, jos jää kehityksestä jälkeen, kilpailijat jyräävät digiajasta myöhästyneet.

Sisällön muutos oletuksena projektissasi – onko projektisi edes olemassa huomenna? Kaksi muuta kiintopistettä voivat karata niin kauas, että kolmas, sinun projektisi sisältö, irtoaa kokonaisuudesta pyörien hetken backlogin alareunassa, kunnes se katoaa bittiavaruuteen.

Hinta, laajuus ja aikataulu ovat edelleen ohjaavia tekijöitä, mutta maailma muuttuu nopeammalla syklillä kuin ennen ja muutosta ja kehitystä tehdessä on ainakin osittain huomioitava eri lainalaisuudet kuin ennen.

Miten olette teidän organisaatiossanne kokeneet, että projektien ja muutoksenhallinta on kehittynyt?

Kiinnostaisiko kuulla, miten me olemme ratkaisseet näitä haasteita eri organisaatioissa? Ota yhteyttä niin kerromme, millaisia palveluita me tarjoamme.


Onko teillä alkamassa projekti tai hanke, johon ei löydy resursseja omasta organisaatiosta? Ole yhteydessä, me etsimme tarvittavan osaamisen juuri teidän tarpeisiin.

Graniitti Services – LinkedIn

Graniitti Services tarjoaa kokeneita konsultteja hanke- ja projektijohtamiseen, toimittajien ja hankkeiden arviointiin, laadunvarmistukseen sekä projektitoimiston johtamiseen. Konsulteillamme on laaja kokemus useilta eri toimialoilta.

Kategoriat: Uutiset

fiFI