Osa 4

Graniitti Insights: Maarit Takavainio, projektipäällikkö

22 helmikuu, 2024

Jaa tämä julkaisu

Tervetuloa Graniitti Insights sarjan neljänteen osaan!

Sarjan neljännessä osassa pääsemme tutustumaan syvemmin Maarittiin, Graniitin kokeneeseen projektipäälikköön. Lue alta, kuinka Maarit korostaa yhteistyön tärkeyttä monialaisten tiimien kanssa projektin onnistumisen varmistamiseksi.

1. Kuinka kauan olet ollut Graniitilla?

- Reilu kaksi vuotta.

2. Mikä on ollut Graniitilla parasta?

- Graniitilla parasta on ollut mahdollisuus päästä tekemään töitä hyvin erilaisissa yrityksissä ja projekteissa. Työn sisältö on vaihteleva ja haastava. Lisäksi on ollut mahtavaa olla osa Graniitin omaa porukkaa ja päästä osallistumaan Graniitin toiminnan kehittämiseen. On rikkaus, kun on useampi työyhteisö samaan aikaan.

3. Mitä teet mieluiten vapaa-ajallasi?

- Vapaa-ajallani nautin urheilusta, vietän aikaa perheen ja ystävien kanssa sekä matkustelen. Matkustaminen on asia, jota toivoisin pystyväni tekemään enemmänkin. Sen avulla opit uusista kulttuureista ja paikoista ja se tuo asioihin perspektiiviä.

4. Kuvaile rooliasi projektipäällikönä?

- Projektipäällikön roolissa sinulta vaaditaan kokonaisuuksien hallintaa. Työhöni kuuluu projektien koordinointi, avoin ja osallistava viestintä sekä ihmisten johtamisen taidot. Projektit ovat lähes aina myös muutoksen johtamista. Lisäksi perusosaaminen IT:stä on välttämätöntä. Projektipäällikön rooli vaatii myös tietynlaista rohkeutta. Jokainen uusi toimeksianto on myös kuin uusi työpaikka ja siksi täytyy pystyä sietämään myös painetta ja stressiä.

5. Mitkä ovat tärkeimmät vastuualueet roolissasi?

- Tärkeimpiä vastuita ovat projektin edistymisen seuranta, tiedonkulun varmistaminen ja hyvä viestintä projektin sisällä ja sen ulkopuolelle. On äärimmäisen tärkeää, että kaikki sovitut asiat kirjataan ylös ja ovat kaikkien nähtävillä. Ihmiset ovat projektin moottori ja siksi projektipäällikön vastuulla on pitää heidät tietoisina koko ajan projektin tilanteesta ja suunnasta.

6. Mitkä ovat roolisi yleisimmät haasteet ja miten niistä selvitään?

- Jatkuva kiire, erityisesti projektin loppuvaiheessa on yksi haasteista. Hallitsen omaa työkuormaani tarkkaan ja ilmoitan ajoissa, jos tarvitsen tukea. Projekteissa on myös usein monia eri toimijoita ja yrityksiä, joten kaikkien osapuolten aikataulut, vaatimukset ja toimintatavat täytyy sovittaa yhteen. Osaan käsitellä näitä haasteita vuorovaikutus- ja neuvottelutaidoilla. Työn ja ihmisten johtaminen on aina tärkeä osa projektien johtamista, ja pidän iso kuvan selkeänä mielessäni.

7. Miten teet yhteistyötä monialaisten tiimien kanssa projektin onnistumisen varmistamiseksi?

- Yhteistyö monialaisten tiimien kanssa vaatii vahvoja sosiaalisia taitoja. Koska olen usein "ulkopuolinen" tiimiin nähden, pyrin nopeasti ymmärtämään heidän tarpeensa ja toimintatapansa. Uskallus esittää kysymyksiä ja kuunnella tarkkaan ovat avainasemassa.

8. Miten pysyt ketteränä ja sopeudut muuttuviin asiakasvaatimuksiin?

- Hyödynnän erilaisia viitekehyksiä, kuten SaFe ja Scrum, joustavamman työskentelyn tueksi. Ne tarjoavat vinkkejä ja työkaluja, jotka auttavat projektia toimimaan ketterästi. Jatkuvasti oppimalla ja seuraamalla kokeneempia ammattilaisia pysyn ajan tasalla parhaista käytännöistä.

9. Mikä on roolissasi kaikista mieluisinta?

- Mieluisinta projektipäällikön roolissa on sen vaihtelevuus ja haasteellisuus. Rakastan monimuotoisia ja kansainvälisiä projekteja, mutta tärkeimpänä pidän ihmisten johtamista. Ihmiset tekevät työstäni innostavaa ja merkityksellistä. Konsultti projektipäällikön roolissa pääsenkin tutustumaan laajasti uusiin ihmisiin ja näen monenlaisia työtapoja joista voin itse oppia aina lisää.

Lue viimeisimmät Graniitti insights blogit:

Kivenkovat asiantuntijat

Meiltä löydät alan vavimmat asiantuntijat viemään projektisi menestyksekkäästi maaliin. Tutustu asiantuntijoihimme tarkemmin.

fi

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä niin keskustellaan miten voimme auttaa menestymään liiketoiminnan muutoksissa sekä It projekteissa varmistaen menestyksekkään läpiviennin.