Graniittilaisten kesä on suunnitellusti suunnittelematonta ja palautumista varten

Yksi golfaa, toinen remontoi kesämökkiään, kolmas nauttii kaupunkikesästä ja joku karistaa Suomen pölyt ja suuntaa kohti etelää. Kahden epävarman koronakesän jälkeen meille povataan kaikkien aikojen kesää niin kotimaanmatkailun, kulttuuritapahtumien kuin matkustamisen osalta muutenkin. Kysyimme kolmelta graniittilaiselta, mitä heidän kesälomaansa kuuluu ja miten asiantuntija valmistautuu kesänjälkeiseen aikaan levänneenä ja virkeänä.

Jannen kesää ohjaavat tuulet

Graniitti Services - Janne

Janne Kilponen, kokenut ICT- ja projektitoiminnan ammattilaisemme unohtaa kesäksi kehitystehtävät, projektit ja hankkeet ja pitää ainoana tavoitteenaan purjehtia sinne, minne tuulet kuljettavat.

Purjehduksessa matkanteko on tärkeimmässä osassa, vaikka siirrytäänkin paikasta toiseen. Kuulostaa täydelliseltä tavalta palautua ja unohtaa arki.

– Olen koko loman purjehtimassa Saaristomerellä ja Ahvenanmaalla. Muuta ei ehdi, eikä tarvitsekaan, sanoo Janne.

Sen lisäksi, että Jannella on hallussa ICT-palvelujohtaminen ja alan hankintaosaaminen, on Janne myös kokenut merenkävijä.

– Parasta kesässä on meri ja suomalainen saaristo sekä mahdollisuus olla ja tehdä kaikenlaista yhdessä perheen kanssa. Odotan paljon sitä, että köydet irtoaa kotilaiturista ja matka voi taas alkaa, summaa Janne kesäsuunnitelmansa.

Camilla ammentaa kesäänsä luonnosta

Graniitti Services - Camilla Kjerin

Camilla Kjerin, Graniitin kokenut projekti- ja hankepäällikkö, jonka kokemus kattaa usean eri toimialan, maadoittuu kesällä sananmukaisesti iskiessän kädet multaan.

– Tankkaan kesällä Suomen luontoa ja aurinkoa, jotta jaksan painaa talven töitä.

Kädet multaan, syötävien herkkujen kasvattaminen kasvimaalla ja kasvihuoneessa ovat Camillan resepti täydelliseen kesään. Ihan projektitta Camilla ei tosin ole kesälläkään, sillä mielessä siintää rakennusprojekti – entistä isompi kasvihuone.

– Liikun lomalla paljon metsissä poimien samalla sieniä ja marjoja, pulahdan luonnonvesiin ja nukun oman rytmini mukaan, kertoo Camilla.

Luonto antaa Camillalle lähes kaiken sen, mitä hän palautumiseen tarvitsee, mutta kesällä hän nappaa enemmän aikaa myös lukemiselle ja puusaunassa saunomiselle. Työelämässä määrätietoinen ja täsmällinen Camilla unohtaa kalenterit ja aikataulut kesällä:

– Kesällä minulla on tyhjä kalenteri ja suunnittelen tekemiseni sään mukaan, kertoo Camilla.

Tonin loma alkaa tunturin huipulta

Toni Takala, Graniitin liiketoiminta- ja käyttäjälähtöinen projektiammattilainen odottaa tätä kesälomaa erityisellä innolla, sillä kevät ja alkukesä ovat olleet hektisiä.

– Yleensä loman alussa haluan pitää muutaman lepopäivän, jolloin käytän aikani nimensä mukaisesti lepäilyyn: menen nukkumaan, kun siltä tuntuu; nukun juuri niin pitkään kuin huvittaa, luen kirjoja, katson televisiota, nukun päiväunia ja vain olen. Tämä on ehdottomasta paras tapa päästää irti arjen rutiineista, vinkkaa Toni.

Tonin kesäloma painottuu kotimaisiin kohteisiin ja tapahtumiin.

– Aloitan lomani Rukalta, mistä äitini on kotoisin. Osallistun Solstice-konemusiikkitapahtumaan Rukatunturin huipulla, mikä tulee olemaan varmasti ainutlaatuinen elämys yöttömässä yössä. Tämän tapahtuman lisäksi itselläni on liput loppukesän Flow Festival -tapahtumaan sekä Visio Festivaaleille enkä usko, että osallistumiseni jäävät vain näihin, mikäli vanhat merkit pitävät paikkaansa.

Tonin haaveissa siintää myös pieni reissu ulkomaille, esimerkiksi suosikkikaupunki Berliiniin.

– Saatan ottaa äkkilähdön, jos sopiva kohde löytyy.

Parasta Tonin ja muiden Graniittilaisten lomassa onkin, että kaikkea tekemistä ei tarvitse suunnitella minuutilleen – ei edes etukäteen. Täydellistä vastapainoa työlle, jossa suunnittelu ja aikataulut ovat ehdoton edellytys ja projektit viedään aina maaliin saakka.

Graniitti Services

Me Graniittilaiset suosittelemme kesäksi 2022 kokeilemaan ainakin jotain seuraavista: