Miten pidämme
työntekijöistämme huolta?

Jaa tämä julkaisu

Miten meillä varmistetaan työntekijöiden hyvinvointi ja jaksaminen?

Meillä on ollut ilo saadessamme kasvattaa joukkoamme jatkuvasti uusilla ja osaavilla graniittilaisilla. Meille työntekijöiden hyvinvointi on ensisijaisen tärkeää ja pidämme aktiivisesti huolen siitä, että meillä voidaan hyvin. Tarjoamme työntekijöillemme parhaat mahdolliset olosuhteet ja heidän tarvitsemansa tuen työntekoon. Uskomme vahvasti siihen, että tyytyväisten työntekijöiden avulla pystymme tuottamaan parhaiten lisäarvoa asiakkaillemme. 

 Näin me pidämme huolta työntekijöidemme hyvinvoinnista ja jaksamisesta. 💙

Henkilöstötyytyväisyys etusijalla

Viime vuoden lopussa teimme henkilöstötyytyväisyyskyselyn, jossa saimme kokonaisarvosanat: (8,7/10) ja eNPS-tulokseksi (9,4/10). Tämä kertoo siitä, että graniittilaiset viihtyvät työssään ja arvostavat Graniittia työnantajana. 

People Lead -organisaatio

Meillä PeLet eli People Leadit toimivat lähiesihenkilö-roolissa oman tiiminsä jäsenille. PeLen tärkein tehtävä on tukea ja auttaa työkaveria menestymään työssään. Säännölliset 1 to 1 -keskustelut ja jatkuva sparrailu ovat olennainen osa PeLe-toimintaa ja arjen keino pysyä ajan tasalla henkilön voimavaroista ja viihtyvyydestä. 

Henkilöstön oma osaamisverkosto HeKa

 Meille on ollut erityisen tärkeää aktiivisesti kehittää osaamistamme ja oppia toinen toisiltamme, joten tämän pohjalta on syntynyt meidän oma sisäinen osaamisverkosto nimeltään Henkinen Kasvu (HeKa). Järjestämme säännöllisesti verkostomme puitteissa koulutuksia ja oppimistapahtumia, jotta jokainen voi kehittää ja jakaa osaamistaan sekä pysyä ajan hermolla alan uusimmista trendeistä. Viimeisimpänä teemana meidän verkostotapaamisessa oli tekoäly!

Yhdessä tekeminen

Yhdessäolo on meille tärkeää, vaikka työskentelemme joustavasti niin toimistolla kuin etänä. Tämä tarkoittaa, että emme välttämättä näe toisiamme niin usein kuin haluaisimme. Järjestämällä aktiivisesti erilaisia yhteisiä aktiviteetteja, kuten vaihtelevia teemaviikkoja, urheiluharrastuksia ja yhteisiä aamupaloja, olemme halunneet lisätä ihmisten kohtaamisia toimistolla ja sen ulkopuolella.

Viihtyisät toimitilat ja työn joustavuus 

Olemme halunneet panostaa toimistomme viihtyvyyteen ja käytännöllisyyteen varmistaaksemme, että työskentelyolosuhteet ovat parhaat mahdolliset. Noin vuosi sitten valitsimme toimistollemme sijainnin Keilaniemestä, joka sijaitsee erinomaisten kulkuyhteyksien äärellä. Keilaniemestä löytyy runsaasti lounasravintoloita ja muita monipuolisia palveluita.

Kattavat työsuhde-edut ja hyvinvoinnin tuki

Työsuhde-edut ja hyvinvoinnin tuki ovat keskeinen osa sitoutumistamme työntekijöidemme hyvinvointiin. Tarjoamme monipuolisen valikoiman etuja, kuten työsuhdepolkupyörän, joustavan HSL-matkaedun, virkistysrahaa, lounasedun sekä kattavan työterveyden ja vakuutuksen. Tämä mahdollistaa työntekijöillemme tuen heidän hyvinvointiin sekä työssä että sen ulkopuolella.

Ota yhteyttä

Alan vahvimmat asiantuntijat käytettävissässi

Ota yhteyttä niin keskustellaan, miten voimme auttaa menestymään liiketoiminnan muutoksissa sekä It projekteissa varmistaen aina menestyksekkään läpiviennin.

fi

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä niin keskustellaan miten voimme auttaa menestymään liiketoiminnan muutoksissa sekä It projekteissa varmistaen menestyksekkään läpiviennin.