Osa 2

Graniitti Insights: Päivi Williams, testauspäällikkö

20 joulukuu, 2023

Jaa tämä julkaisu

Tervetuloa Graniitti Insights sarjan toiseen osaan!

Sarjan toisessa osassa pääsemme tutustumaan tarkemmin Päivi Williamsiin, Graniitin kokeneeseen testauspäällikköön. Lue alta millainen rooli testauspäälliköllä on projektin onnistumisen kannalta:

1. Kuinka kauan olet ollut Graniitilla?

- Yli 4 ja puoli vuotta.

2. Mikä on ollut Graniitilla parasta?

- Mukavat työkaverit, avoin ja rento ilmapiiri sekä hyvä esimiestyö. Lisäksi olen päässyt erilaisiin mielenkiintoisiin ja itselle sopiviin asiakasprojekteihin.

3. Mitä teet mieluiten vapaa-ajallasi?

- Ulkoilen koiran kanssa, mökkeilen ja vietän aikaa ystävien kanssa.

4. Kuvaile rooliasi testauspäällikkönä?

- Toimin testauspäällikkönä asiakasorganisaatiossa, jossa vastaan asiakkaan hyväksymistestauksesta. Opastan ja neuvon liiketoiminnan asiantuntijoita käytännön testaustyössä. Lisäksi työhöni kuuluu usein kommunikaatiota eri sidosryhmien ja toimittajien kesken sekä mahdollisten ongelmatilanteiden selvittelyä. Työnkuvaan kuuluu myös projektin testausstrategian sekä testausprosessien ja luonti (kokonaistestaussuunnitelma) ja olemassa olevien mallien kehittäminen.

5. Mitkä ovat tärkeimmät vastuualueet roolissasi?

- Tehtäviini kuuluu luoda asiakkaille optimaaliset puitteet ja mahdollisuudet suorittaa hyväksymistestaus mahdollisimman tehokkaasti ja sujuvasti. Lisäksi vastaan projektin testaustyön läpinäkyvyydestä, raportoin säännöllisesti edistymisestä ja tuotan projektille olennaista tietoa testauksen tuloksista.

6. Mitkä ovat roolisi yleisimmät haasteet ja miten niistä selvitään?

- Usein testaustyöhön tarvittavaa aikaa ei osata ennalta arvioida ja arviot ovat usein alakanttiin.. Koska kaikkea ei voi koskaan testata, pitää testauksessa koko ajan kiinnittää huomiota priorisointiin. Testauksen ajatellaan olevan (liian) usein osa projektia, joka tapahtuu projektin loppupuolella. Testaus on kuitenkin osa-alue, mikä tulee huomioida kiinteäksi osaksi jokaista projektin vaihetta kohden. Haasteista selvitään usein läpinäkyvyyden kasvattamisella, kommunikoiden ja valmistautumalla hyvällä ja kattavalla testaussuunnitelmalla.

7. Millainen rooli testauspäälliköllä on projektien onnistumisen kannalta?

- Testauspäällikön rooli on olennainen projektien onnistumisen kannalta, ja se edellyttää tiivistä yhteistyötä lähes kaikkien projektin osapuolten kanssa. Tärkeintä on avoin ja mutkaton yhteistyö sekä kommunikointi. Testauspäällikön tehtävänä on avoimesti viestiä mahdollisista haasteista ja yhdessä projektitiimin kanssa luoda toimivat testausmallit.

8. Miten seuraat ja arvioit testausprosessin tehokkuutta ja parannat sitä?

- Käytän monipuolisesti erilaisia työkaluja ja testauksenhallintavälineitä. Analysoimalla näiden työkalujen tuottamaa tietoa voimme usein tunnistaa kehityskohteita ja tehdä parannuksia prosesseihin. Tärkeintä on kuitenkin aktiivinen tilanteen seuranta ja kaikkien testaukseen osallistuvien kuunteleminen, jotta voidaan ymmärtää heidän kokemuksia ja näkemyksiä. Jos jokin asia tai ongelma estää testauksen sujuvaa etenemistä, sen eston poistaminen menee omalla työlistalla ensimmäiseksi.

9. Mikä on roolissasi kaikista mieluisinta?

-Erilaisten ihmisten kanssa kommunikointi, yhdessä tekeminen ja oppiminen sekä uusien testausprosessien kehittäminen ja käytännön testaustyön opastus.

Kivenkovat asiantuntijat

Meiltä löydät alan vavimmat asiantuntijat viemään projektisi menestyksekkäästi maaliin. Tutustu asiantuntijoihimme tarkemmin.

FI

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä niin keskustellaan miten voimme auttaa menestymään liiketoiminnan muutoksissa sekä It projekteissa varmistaen menestyksekkään läpiviennin.