Janne Kilponen | Kokenut ICT- ja projektitoiminnan ammattilainen Kilpailutukset ja Digitaaliset palvelut

Janne Kilponen

Kokenut ICT- ja projektitoiminnan ammattilainen
Kilpailutukset ja Digitaaliset palvelut

Olen kokenut liiketoiminnan- ja digitaalisten palvelujen kehittäjä. Minulla on vankka tausta strategisista liiketoiminnan kehitys- ja jatkuvien palvelujen operaatioista. Olen urallani työskennellyt erilaisissa liiketoimintaympäristöissä, erityisesti ICT:n ja liiketoiminnan rajapinnassa konsulttina, projektipäällikkönä, hankejohtajana sekä ICT -johtajana. Minulla on kokemukseni kautta erittäin hyvä näkemys vaatimuksista toiminnan eri tasoissa niin ostajan kuin toimittajankin roolissa. Olen toiminut projektin ja hankkeiden vetäjänä isoissa hankkeissa, lisäksi minulla on pitkä esimieskokemus. Olen työskennellyt PMO:n vetäjän roolissa, lisäksi olen ollut perustamassa projektitoimistoja ja luomassa näille toiminta- ja johtamismalleja. 

Olen työskennellyt suurimman osan urastani kuluttaja- ja asiantuntijapalvelujen kehittämisen parissa ja ymmärrän hyvin minkälaisia vaatimuksia erityisesti kuluttajille suunnatut palvelut ja niihin liittyvät keskeiset liiketoimintaan tukevat tietojärjestelmät asettavat niin tietoturvan, toimintavarmuuden kuin käyttäjäkokemuksenkin osalta. Näitä taitoja tarvitaan taatusti, kun tehdään isoja muutoshankkeita mihin liittyy keskeisten liiketoimintaprosessien muutoksia ja tietojärjestelmien uusintoja. 

Minulla on lisäksi hyvä tausta ICT palvelujohtamisesta. Olen projekti- ja hankeammattilainen, mutta näiden lisäksi olen kokenut ICT hankintaosaaja. Hankintakuviot, neuvottelut, sopimukset ja kumppanihallinta on ollut tärkeä osa työtäni jo vuosia.

Avainosaaminen:

  • ICT:n yleisjohtaminen 
  • ICT hankinnat, kilpailutus, sopimusneuvottelut 
  • Toimittajahallinta 
  • PMO- ja portfolion johtaminen
  • Projektien ja hankkeiden johtaminen 
  • Transitioprojektit  
  • Ulkoistusten johtaminen 
  • Monikulttuuristen asiantuntijatiimien johtaminen

Referenssi

Leila Lehtinen, Head of Passenger and Operator Services, Matkahuolto:

I am pleased that Janne has been leading one of my most important technical development projects with ambitious commercial objectives. Within an emerging domain Janne has been persistently taking the project through the defined milestones. Janne keeps the eye on the ball and facilitates all parties to understand the relevant issues to be solved. He is competent and remains cool under pressure. And yet, he gets along well with everybody.

FI

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä niin keskustellaan miten voimme auttaa menestymään liiketoiminnan muutoksissa sekä It projekteissa varmistaen menestyksekkään läpiviennin.