Miksi kokenut asiantuntija on paikkansa ansainnut?

Hanketta tai projektia varten on löytynyt toimittaja, joka on tarjonnut kattavan paketin ja ojentanut oman osaamisensa käyttöön. Mutta tarvitaanko aina kaikkea mitä toimittaja ehdottaa? Kannattaako heti hankkeen alkumetreillä ottaa mukaan asiantuntija, joka osaa sekä perata että kyseenalaistaa, pitää budjetin kurissa ja aikataulusta kiinni?

Ottamalla hankkeeseen mukaan kokeneen konkarin, asiakas saa myös aina asiantuntijan ja hänen kokemuksena omalle puolelleen pöytää. Asiantuntija, joka katsoo hanketta erityisesti asiakkaan näkökulmasta osaa vaatia toimittajilta mm. budjettiin, aikatauluun ja resursseihin liittyviä suunnitelmia ja toimenpiteitä.

Hyvin suunniteltu projektikokonaisuus on kustannustehokkuutta parhaimmillaan

Kokenut asiantuntija osaa aina määritellä keskeiset vaatimukset projektien ja hankkeiden rajauksille sekä toiminta- ja ohjausmenetelmille. Asiakkaan ei myöskään tule aina ostaa kaikkea, mitä toimittaja tarjoaa osana projektia tai hanketta. Kokenut asiantuntija osaa karsia ja toisaalta myös kyseenalaistaa tarjotut asiat ja osa-alueet. Projektin laajuuden ja rajausten suunnittelu ennen sen aloittamista on erittäin tärkeä vaihe, joka tulee aina tehdä jo hyvissä ajoin projektin suunnittelu- ja hankintavaiheessa. Hyvin suunniteltu ja hankittu projektikokonaisuus tuo aina kustannustehokkuutta, mutta myös nopeampia liiketoimintahyötyjä, joihin organisaation on helpompi ja nopeampi mukautua muutoshallinnan näkökulmasta.

Meillä Graniittilaisilla on kokemusta ja kyky arvioida toimittajan tarjoaman ehdotuksen sisältö ja tunnistaa niiden mahdolliset puutteet ja pullonkaulat. Graniitin asiantuntija pystyy olemaan mukana business case -valmisteluissa, mutta myös ottamaan kantaa jälkikäteen jo tehtyihin suunnitelmiin. 

Graniitin asiantuntijoilla on runsaasti kokemusta projektien valmistelu-, hankinta-, ja sopimusvaiheista. Ideaalitilanteessa asiantuntijan mukana ololla onkin positiiviset vaikutukset hankinnan ja palvelujen laajuuteen ja kustannuksiin sekä projektin lopputuloksena odotettuihin liiketoiminnan hyötyihin.

 Hankintakustannukset koostuvat tyypillisesti projektiin liittyvien tietojärjestelmien ja palvelujen hankinnoista. Liiketoimintahyödyt puolestaan koostuvat tyypillisesti organisaation-, asiakashallinnan-, myynnin ja oston tehostamisista.

Kun tarvitset kokeneen asiantuntijan projektin tai hankkeen läpivientiin, Graniitista löydät varmasti osaamista, jolla ne viedään maaliin alusta loppuun. Onnistunut ja sujuva projekti maksaa itsenä aina monin verroin takaisin.

Tutustu huipputiimiimme

AJANVARAUS-KALENTERI

Varaa aika puhelinsoittoon tai tapaamiseen ajanvarauskalenteristamme, niin varmistamme sinulle osaavan asiantuntijan tarpeesi mukaan.

Voit ottaa myös suoraan yhteyttä sivun alla olevasta yhteydenottolomakkeesta.