Projektipäällikkön työssä:
Generatiivinen tekoäly

Jaa tämä julkaisu

Projektipäällikkön työssä:
Generatiivinen tekoäly

Vuoden ensimmäinen osaamisverkosto, HeKa (Henkinen Kasvu), polkaistiin käyntiin ajankohtaisella teemalla: “Generatiivinen tekoäly”. Generatiivinen tekoäly on kehittynyt viimeaikoina valtavasti ja päätimme yhdessä perehtyä siihen tarkemmin. Kävimme läpi mm. hyötyjä, haasteita, erilaisia työkaluja ja metodeja sekä turvallisuusriskejä ja vastuullisuusnäkökulmaa. 

Yksi keskustelunaiheista oli tekoälyn hallusinaatiot. Hallusinaatioiksi kutsutaan ilmiöitä, joissa tekoäly tuottaa vastauksia, jotka vaikuttavat olevan totuudenmukaisia, mutta eivät kuitenkaan ole sitä. 

Prompteilla eli kehotteilla keskustellaan generatiivisen tekoälyn kanssa. Selkeät ja tarkat kehotteet vähentävät virheellisten vastausten riskiä ja parantavat tekoälyn tuottaman sisällön laatua.

Tekoälyn käytössä on tärkeää kiinnittää erityistä huomiota tietoturvaan. On varmistettava, että käsiteltävä data on suojattu asianmukaisesti, eikä arkaluontoisia tietoja jaeta julkisen tekoälyn kanssa. Lisäksi on tärkeää valita luotettavia ja turvallisia tekoälyratkaisuja, jotka täyttävät yritysten tietoturvastandardit.

Lopuksi pohdimme myös tekoälyn vastuullisuusnäkökulmaa. Tekoäly käyttää huomattavan määrän energiaa ja olisi tärkeää optimoida sen käyttöä niin, että se tuottaa mahdollisimman suuren hyödyn suhteessa energiankulutukseen.

Viime aikoina on julkaistu uusia tekoälysovelluksia ja rajapintoja, myös projektinhallintaan. On olennaista oppia tunnistamaan ne toistuvat tehtävät, joita tekoäly voisi hoitaa ja näin parantaa työskentelymme tehokkuutta.

Tekoälyn kehitys tarjoaa uusia mahdollisuuksia projektinhallintaan, ja Graniitilla olemme valmiita tukemaan asiakkaitamme näiden uusien työkalujen hyödyntämisessä.

Lue viimeisimmät blogit:

Kivenkovat asiantuntijat

Meiltä löydät alan vavimmat asiantuntijat viemään projektisi menestyksekkäästi maaliin. Tutustu asiantuntijoihimme tarkemmin.

FI

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä niin keskustellaan miten voimme auttaa menestymään liiketoiminnan muutoksissa sekä It projekteissa varmistaen menestyksekkään läpiviennin.