Vaiheistamalla projektin saavutat maalin selkein askelin

Onko organisaatiossasi käynyt niin, että projektin vaiheistus on jäänyt väliin? Loitko ehkä projektille vain yhden deadlinen ja tavoitteetkin vähän niin ja näin. Ehkä huomasit, että projekti tavoitteineen olisi kannattanut paloitella pienempiin osiin, vaiheistaa. Miksi niin?

Projektin vaiheistus on monelle arkipäiväinen aihe, mutta aihe, josta on tasaisin välein hyvä muistutella itseään.

Voimakkaan vaiheistuksen ansiosta on mahdollisuus pilkkoa isompi kokonaisuus pienemmäksi, jolloin koko projektin laajan sisällön hallinta on helpommin hallittavissa. Vaiheistus selkeyttää projektia ja koko projektin hallinta on huomattavasti helpompaa. Aina yksittäisen vaiheen lopussa syntyy tulos – projektin eteneminen on mitattavissa! Projektin vaiheistus tuo myös huomattavan helpotuksen verrattuna yhteen isoon käyttöönottoon.

On melko tyypillistä, että projektinomistaja tai liiketoimintayksikkö haluaa saada projektin kerralla maaliin. Asiat eivät aina ole kuitenkaan niin yksinkertaisia – yrityksellä voi olla monta brändiä, erilaisia tuotteiden ja palveluiden myynti- ja toimitusprosesseja ja pahimmillaan projekti voi koskea näitä kaikkia. Jos projektia ei ole vaiheistettu, voi projektinaikainen priorisointi olla vaikeaa ja hidastaa sen etenemistä.

Projektit myös elävät ja kesken projektin saattaa tulla uusia muutostarpeita, jotka tulee ottaa huomioon. Jos projekti jo alun perin suunnitellaan toteutettavaksi vaiheissa ja käyttöönotto tehdään useammassa osassa, on todennäköistä, että projekti saadaan maaliin ja tavoitteet täyttyvät.

Käytännössä projektin vaiheistaminen tarkoittaa sitä, että projekti jaksotetaan ajallisesti peräkkäisiin vaiheisiin. Jokainen vaihe on mahdollista jakaa vielä omiin osiin ja niiden alavaiheisiin. Vaihe on jokin aikaväli projektissa, ja siihen liittyy määritellyt tehtävät. Jokaisella vaiheella on myös tietty tavoite, jonka toteutumista seurataan. Näihin tavoitteisiin pääsy tarkoittaa sitä, että projekti etenee. Ja ei hätää, peli ei ole menetetty, vaikka vaiheistus olisi alussa jäänyt tekemättä. Tarvittaessa vaiheistuksen voi myös tehdä myös projektin aikana korjaavana toimenpiteenä.

Meillä Graniittilaisilla löytyy osaaminen ja kokemus siitä, miten projektin eteneminen saadaan sujuvaksi vaiheistamalla. Vaiheistamisen lisäksi meillä on asiantuntijoita avuksi muun muassa ketterään kehitykseen, muutoksen johtamiseen, projektinhallintaan, projektitoimiston perustamiseen ja muihin projektitoimintaan liittyviin työtehtäviin. Asiantuntevalta tiimiltämme löytyy osaamista ja kokemusta. Toimimme paikkariippumattomasti ja osallistumme hankkeisiin kaikilla aikavyöhykkeillä.

Tutustu huipputiimiimme

AJANVARAUS-KALENTERI

Varaa aika puhelinsoittoon tai tapaamiseen ajanvarauskalenteristamme, niin varmistamme sinulle osaavan asiantuntijan tarpeesi mukaan.

Voit ottaa myös suoraan yhteyttä sivun alla olevasta yhteydenottolomakkeesta.