Varaudu ALV:n muutokseen ajoissa!

Varaudu ALV:n
muutokseen ajoissa!

Jaa tämä julkaisu

ALV muuttuu, varmista Graniitin asiantuntija hoitamaan muutos!

Hallituksen päätös nostaa ALV 25,5 prosenttiin voi aiheuttaa työtä yritykselle. Tämä on ensimmäinen kerta Suomessa, kun ALV:ssä käytetään desimaalilukuja. Vaikka modernit järjestelmät todennäköisesti tukevat tätä muutosta, vanhemmissa versioissa saattaa ilmetä muutostarpeita. Jos järjestelmä käsittelee ALV:tä kokonaislukuna, desimaalilukujen käsittely ei luonnollisesti toimi.

Yritysten on oltava valmiina muutokseen, kun se astuu voimaan ja varmistuttava järjestelmien toiminnasta. Kokeneet asiantuntijamme ovat vieneet läpi vastaavia hankkeita onnistuneesti useaan kertaan, jotkut jopa eurokonversiosta lähtien. 

Järjestelmien läpikäyminen ei pelkästään riitä vaan yrityksen on varmistuttava myös kaikista rajapinnoista, joita käytetään alv-tiedon siirtämiseen. Vanhaa ALV 24% voidaan käyttää myös järjestelmistä tulevien tulosteiden otsikoissa, jolloin nekin tulee muuttaa uuden ALV 25,5% mukaiseksi. Järjestelmän toimivuus on syytä testata koko ekosysteemissä hyvissä ajoin jo ennen muutoksen voimaantuloa.

Desimaalien käytön lisäksi yrityksen tulee varmistua verokannan muutoksesta pitkissä toimituksissa. Jos tuote toimitetaan tai palvelu suoritetaan ennen verokannan korotusta, mutta laskutetaan vasta korotuksen jälkeen, yrityksen pitää pystyä soveltamaan vanhaa verokantaa. Kaikki järjestelmät eivät pysty tähän automaattisesti.

Kun tarvitsette kokenutta asiantuntijaa ALV:n korotuksen tuomaan muutokseen, ole yhteydessä.

Tuomas Puskala | Kokenut hanke- ja projektipäällikkö

Tuomas Puskala

Tuomaksella on vankka kokemus laskutusjärjestelmien muutoksista, automatisoinnista, päivityksestä ja taloushallinnon ERP-järjestelmien käyttöönotoista. Hän ymmärtää liiketoimintakriittisten järjestelmien erityisvaatimukset ja osaa johtaa monimutkaisia IT-projekteja ammattitaidolla.

Tuomas erittäin laajalla kokemuksellaan sopii erinomaisesti kriittisten projektien johtamiseen. Hän ei ikinä hätiköi vaan keskittyy tehokkaaseen työskentelyyn ja tulosten saavuttamiseen.

Ota yhteyttä ja Tuomas tulee vetämään ALV:n korotuksen vaatimat muutoskset onnistuneesti maaliin.