Graniitti Insights- sarjassa pääsemme tutustumaan syvemmin joka kuukausi eri rooleihin ja Graniitin kokeneisiin asiantuntijoihin.
Tässä sarjan kuudennessa osassa pääsemme tutustumaan syvemmin Lauriin, Graniitin kokeneeseen tekniseen projektipäälikköön. Lue alta, miten rakentaa ja ylläpitää tehokasta yhteistyötä ja viestintää projektiryhmän jäsenten välillä.
- 6 vuotta tulee syksyllä täyteen.
- Tunnen että yritys arvostaa työntekijöitään ja panostaa meihin, saan tukea tarvittaessa esimieheltä, olen saanut mielenkiintoisia ja vaihtelevia toimeksiantoja joissa tapaa uusia ihmisiä.
- Urheiluharrastukset (crossfit, uinti, melonta, lenkkeily) tuovat hyvää vastapainoa päätetyöskentelyyn ja perheen parissa vietetty aika saa unohtamaan IT maailman murheet.
- Teknisen projektipäällikön rooli muokkautuu asiakkuuden mukaan. Paljon on samaa mutta yksikään toimeksianto ja rooli ei ole identtinen. Teknisen projektipäällikön odotetaan ymmärtävän syvällisemmin mitä projektissa tehdään ja voi mahdollisesti osallistua pienimuotoisesti teknisempiin tehtäviin, kuten testaukseen.
- Suunnitella työn tekeminen, varmistaa että työt tulee tehtyä suunnitellun mukaisesti ja päivittää suunnitelmia aina tarpeen vaatiessa, kommunikoida eri sidosryhmien kanssa jotta tavoite ja projektin tila on kaikilla selkeä. Kokonaisuuden pitäminen hallinnassa.
- Tyypillisimpiä haasteita projekteissa on aikatauluihin ja resursseihin liittyvät haasteet. Harvoissa projektissa on kokopäiväisiä työntekijöitä joten kaikilla on aina muita töitä joiden sovittelu ja priorisointi projektin aikatauluihin on haasteellista. Aikataulu- ja resurssiaasteita voi ratkoa miettimällä ja priorisoimalla yhdessä henkilöesimiesten/tiiminvetäjien, ohjausryhmän, tai muiden projektipäälliköiden kanssa missä voidaan joustaa ja kuka voi joustaa. Joustoa voi tehdä aikatauluissa, kustannuksissa, tekemisen laajuudessa tai laadussa.
- Projekin onnistumisen avainasiaoita on että ensin itse ymmärrän mitä halutaan tehdä ja miksi jotta saan jaettua saman ymmärryksen projektitiimille ja tärkeimmille sidosryhmille ja tottakai projektissa täytyy olla oikeat tekijät.
- Projektin suunnitteluun ja seurantaan on erilaisia strategioita ja työkaluja. Usein asiakasyritykset antavat tähän oman mallinsa ja työkalunsa käyttöön. Yleisimpiä työkaluja työn seurantaan ja hallinnointiin on Jira.
- Uskon että aina tarvitaan henkilöitä jotka varmistavat että työt suoritetaan tavoitteellisesti oli sen roolin nimi sitten projektipäällikkö, scrum master, PO tai jotain muuta. Projektipäällikön rooli tulee varmasti kehittymään ja useat projektinhallintamallit ovatkin jo omaksuneet erilaisia ketterän kehityksen oppeja.
- Modernit kommunikointivälineet tekevät viestinnän teknisesti helpoksi mutta yhteistyötä helpottaa parhaiten kun pääsee tapaamaan ihmisiä kasvokkain. Suosin säännöllisiä läsnä-tapaamisia. Videon käyttö Teams kokouksissa auttaa myös. Osana viestintää pidän tärkeänä että esim. Projektin kokosumuistiot tehdään ja jaetaan kaikille asianomaisille saataville esim. Confluenceen tai Teams työtilaan.
- Roolissa mieluisinta on että pääsen teknisissä projekteissa itsekin näkemään ja tutustumaan uusiin teknologioihin. Pääsen näkemään sisältäkäsin, miten työskennellään eri yrityksissä, pääsen tutustumaan säännöllisesti uusiin ihmisiin ja tiedän että joka projekti päättyy aina aikanaan, oli se miten hankala tahansa.
Meiltä löydät alan vavimmat asiantuntijat viemään projektisi menestyksekkäästi maaliin. Tutustu asiantuntijoihimme tarkemmin.
© 2024 Graniitti Services. All Rights Reserved.
Ota yhteyttä niin keskustellaan miten voimme auttaa menestymään liiketoiminnan muutoksissa sekä It projekteissa varmistaen menestyksekkään läpiviennin.